Unlimited Web HostingFree Drupal ThemesDeposit PokerFree Drupal Themes

"Стефан Демирев" - майски салон 2018

"Стефан Демирев" - майски салон 2018 г. отвори врати за пореден път в навечерието на 11 май - Денят на Светите братя Кирил и Методий.

НЧ "Д.П.Сивков-1870" и тази година бе домакин на Традиционната изложба на художници - любители и професионалисти, "Майски салон" 2018, открита на 10 май в читалището. Традиционно в изложбата участват новозагорски творци, като през последните години картини излагат и гостуващи автори, свързани с града ни. Тази година импровизираната галерия на читалището приюти творбите на 18 от тях. Андрей Андреев – Дъфи, Атанас Зоев, Красимира Трифонова и Зорница Петрова са от най-активните участници и носят духа на създадения преди повече от 25 години Майски салон. Сред тях, с изключително въздействащи и запомнящи се творби, се нарежда и едно младо и изключително талантливо момче - Христомир Великов, чието име познаваме от плакатите на изложбата от 1996 г.

За огромно щастие на организаторите и публиката, Майски салон тази година бе "превзет" по един изключително красив и обнадеждаващ всички ни начин - от младите таланти на града ни. Сред тях са: Нася Казанджиева - най-младата художничка, едва на 13 години. Милица Георгиева, която за пръв път излага свои картини пред публика, Димитър Георгиев, Юлия Дамянова, Дарена Захариева и Мария Михова-възпитаници на г-н Зоев в Школа по изкуства "Илия Аврамов". Г-н Зоев с вълнение сподели новината за Специалната наградата от организирания в Бургас национален конкурс за рисунка от Художествена академия на Дарена Захариева.

Интерес предизвикаха платната на Даниела Петрова – гостуваща художничка от град Казанлък, чиято маслена живопис е вдъхновена от фолклора и природата. Свои творби отново показа и Атанас Атанасов - дърворезба.

Специални благодарности на Инициативния комитет, които поддържа духа на изложбата вече толкова години, и на най-активните му членове - Златина Великова, Андрей Андреев, Атанас Зоев.

 

Галерия