Unlimited Web HostingFree Drupal ThemesDeposit PokerFree Drupal Themes

"Ние сме твоето безсмъртие, Апостоле!" - 181 години от рождението на Апостола

С факелно шествие под наслов "Ние сме твоето безсмъртие, Апостоле!" Нова Загора почете 181 години от рождението на Апостола на българската свобода!

      "В Левски хората се взират и виждат своето бъдеще. Всички искат той да бъде техният символ и тяхното знаме. Присъствието му е дълбоко, знаково и надхвърля идеята за свобода с двоякия изход живот или смърт. Той е различен… Търпелив сеяч, пръскащ семената на свободата и чакащ с търпение. Левски е безсмъртен символ! "
     По инициатива на НЧ "Д.П.Сивков-1870"  на 18 юли 2018 г. по въздействащ начин бе почетено рождението на Апостола на българската свобода в града ни. Факелното шествие бе предвождано от представители на РК "Традиция" с четнически униформи и огромен портрет на Левски. Следваше десет метров национален флаг, носен от момичета с народни носии от танцовите състави в града. Пътят от спортна зала "Младост" до паметника на Апостола бе озвучен само от ритъма на тъпани и осветен от факлите на млади момчета и момичета от спортните клубове в града. Пред паметника на Апостола прозвучаха благодарствени думи към Апостола, а малката Силвия Монева развълнува до сълзи присъстващите с изпълнението си на  част от одата „Лески“ на Иван Вазов. Преклонението продължи с поднасяне на цветя и поклон пред делото на най-великия български революционер.

НЧ "Д.П.Сивков-1870" благодари на всички участници!
Бяхте вдъхновяващи!!!

 

Галерия