Unlimited Web HostingFree Drupal ThemesDeposit PokerFree Drupal Themes

„Симбиози” – една различна и вълнуваща душата изложба

      Две творчески натури, две различни изкуства, две различни усещания по еднакви теми и прекрасната идея на майка и дъщеря да покажат своя свят на фантазии и мечти – „Симбиози”, обединил по особено оригинален начин фотографията и изобразителното изкуство. Радосвета Захариева – фотограф, и Дарена Захариева  - художник, отправиха предизвикателство към любителите на изкуствата, представяйки своите творби в креативна изложба в НЧ „Д.П.Сивков-1870”, която бе открита  на 9 ноември 2023 г. при огромен интерес.

    Водещите на събитието представиха по оригинален начин двете прекрасни дами творци, а малките актьори от Детска театрална и филмова школа „Тракия Вижън“ с ръководител Ивета Митева, илюстрираха със стихове четирите цикъла в изложбата: „Изгубеното минало“, Майки и дъщери“, „Свят на фантазии и мечти“, „Чувства и усещания по две“.

    Радосвета Захариева се обърна с благодарност и усмивка към своите гости: „Тази вечер няма да говоря за това с какъв апарат снимам, на каква бленда, тази вечер ще говоря за нея - моето продължение, моето друго Аз - моята дъщеря и художник Дарена… Решихме да направим тази изложба, защото един артист винаги има нужда да извади от себе си онази буря от емоции, която е в главата му. А идеята да обединим двата вида изкуство е спонтанна, но неочаквано добра като комбинация.“
      Присъстващите се насладиха на срещата си с емоционалните и талантливи - Радосвета и Дарена, и на една различна вечер на изкуства, вълшебства, красота,  спомени от изгубеното минало, мечти и фантазии. Организаторите призоваха гостите да отнесат със себе си нещо красиво за спомен в подкрепа на младите таланти в изкуството.