Unlimited Web HostingFree Drupal ThemesDeposit PokerFree Drupal Themes

70 години Школа по изкуствата "Илия Аврамов"

  На 25 април 2024 г. с юбилеен концерт на настоящи и бивши възпитаници Школа по изкуствата Илия Аврамов“ към НЧ „Диньо П. Сивков – 1870 отбеляза по достоен начин 70 години от основаването си и 135 г. от рождението на своя патрон. С влизането си в сградата на читалището гостите бяха посрещнати от изложба на клас „Изобразително изкуство” с ръководители Иванка Милева и Иван Вълев и клас „Приложно изкуство” с ръководител Радосвета Захариева.

  Тържествения концерт започна с химна  на Школата  по текст на Росалена Ангелова и музика на Димитър Караминков. Директорът на Школата Андония Спасова приветства всички гости и благодари на всички, допринесли за съществуването и дейността на Школата. Развълнуван от честта да получи специална покана, поздрав от публиката отправи  и бележитият диригент и композитор Димитър Караминков, поел своя път в света на музиката от Школата в града ни.

  От създаването ѝ през 1954 г. през нея са минали немалко известни музиканти – гордост за страната ни и разнасящи славата ѝ и извън границите ѝ. Някои от тях, макар и надалеч,  станаха част от празничната атмосфера, споделяйки музиката си и свои спомени на мултимедийния екран – световноизвестният диригент Иван Василевски, концертриращият артист Евгения Кавалджиева. В концертната  програма се включиха и  бивши възпитаници и приятели на ОШИ „Илия Аврамов“ - Ангел Чакъров – диригент и преподавател в НУМСИ „Христина Морфова“ гр. Стара Загора, китаристът Ботьо Ботев от Стара Загора, Балетна школа на Стефка Сукнарова – Сливен, Елиза Виденова и Павел Петков от НУМСИ „Христина Морфова“ гр. Стара Загора. На сцената се изявиха и настоящите ученици на школата от класовете: „пиано”, „китара“,  „ударни инструменти“, „цигулка”,  ”поп пеене”, „народно пеене”. Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева поздрави всички присъстващи.