Unlimited Web HostingFree Drupal ThemesDeposit PokerFree Drupal Themes

„На бъдещите поколения за миналото разкажи…”

      На 2 март 2017 г., в навечерието на  Националния празник на Република България, по традиция НЧ „Диньо П. Сивков-1870” подари на  новозагорци един невероятен концерт спектакъл под надслов „На бъдещите поколения за миналото разкажи…”. Внушението на спектакъла бе, че  всяка история има свое начало и трябва да се върнем много назад, при вечните корени на земята ни, за да почувстваме духа им в душите си, да усетим кръвта  във вените, да чуем  зова на сърцето…Това е съкровището на всеки от нас, което трябва да пазим!

    Неусетно публиката се пренесе в страшните времена на красиви робини и малки еничари, на Балканджи Йово и хубавата вярна на род и родина Гергана, на смелостта на Райна Княгиня и подвига на опълченците…Прозвучаха думите на Апостола - най-великия българин за всички времена пред народа и пред бесилката…Спектакълът ще се запомни и с разтърсващото музикалното оформление  на г-жа Мая Желязкова. Всяка една от сцените бе илюстрирана и с мултимедийно излъчване.

     В спектакъла взеха участие Детски клуб „Млад родолюбец” с ръководител Нели Енева, Регионален клуб „Традиция”- Нова Загора, Клуб за народни танци „Балига” с ръководител Росица Мангърова, Фолклорна формация „Аеда” с диригент Велина Стайкова и ДЮФА „Загорчета” с главен художествен ръководител Енчо Енчев.

      Благодарим им от сърце за прекрасните изяви и затова, че носят и пазят българското в сърцата си.

 

ГАЛЕРИЯ