Unlimited Web HostingFree Drupal ThemesDeposit PokerFree Drupal Themes

Къщички за книги "Вземи-върни"

“Книгите са най-тихите и най-верни приятели, те са най-откритите и най-мъдрите съветници и в същото време – най-търпеливите учители”

Чарлз Елиът

 

Приятели, на 26 април се осъществи една наша мечта - да поставим Къщички за книги „Вземи-върни” и в нашия град. Little Free Librari  е движение за свободна размяна на книги, която се осъществява чрез поставяне на малки къщички с безплатни книги на публични места. Първите къщички в България вече са поставени в Пловдив, Бургас, Трявна, Сливен и др. По идея на екипа на библиотеката към НЧ “Д. П. Сивков-1870” и Нова Загора се присъедини  към тях, като така отбелязахме 23 април – Световен ден на книгата и авторското право.

     В “малките спретнати къщурки” ще стоят заглавия, които можете да вземете, да прочетете и да върнете. Може да оставите нещо отдавна прочетено или просто да размените…Поставихме ги в Градската градина и пред Спортна зала "Младост"– място, подходящо за наслада от интересно четиво.

     Молбата ни е – пазете ги! Създаваме ги с радост и съвсем доброволно, с нашите скромни средства, така че много ще се радваме, ако Вие – нашите съграждани, оцените и отговорно подходите към създаденото, като не просто го пазите, а дори се грижите за него.

                    

Оставете книга за другите!  И…приятно четене!!!

 

На откриването на къщичките присъстваха председателят на Общински съвет Георги Николов, заместник-кметът Светла Стоянова, секретарят на Общината Мария Стефанова, началникът на отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата” Станимира Кънчева, член на читалищното настоятелство Антоанета Генчева, секретар на НЧ „Д. П. Сивков-1870 г.” Елена Арабаджиева, главен библиотекар Йовка Петкова, медии, деца от детски гради в града и граждани. Малките слънчица от ДГ „Слънчице” поздравиха всички присъстващи със своите музикални и танцови изпълнения.

 

Галерия