Unlimited Web HostingFree Drupal ThemesDeposit PokerFree Drupal Themes

"Аз рисувам под небето"

        По случай 1 юни - Международен ден на детето, Община Нова Загора и НЧ "Д.П.Сивков-1870" организираха детско тържество! Повече от 100 новозагорски деца от детските градини и началните училища взеха участие в разнообразните игри, които  по идея на организаторите  бяха от времето на техните родители. Тържеството откриха децата от детска ясла с танца си „Горска дискотека“. Включиха се и децата от театрална студия „Тракия вижън“  - облечени с националните носии на деца от всички краища на света, както и с костюми на приказни герои.

        В конкурса за рисунка на асфалт "Аз рисувам под небето", организиран от нашето читалище,  взеха участие деца от четирите начални училища в града. Компетентно жури в състав Атанас Зоев – преподавател по изобразително изкуство в Школа по изкуствата „Илия Аврамов“, Таня Иванова – приложни изкуства и Елена Арабаджиева – секретар, излъчи тримата победители.
На първо място бе класирана Виктория Добрева от НЧ "Паисий Хилендарски".
Второ място зае Десислава Георгиева от СУ "Иван Вазов".
Третото място бе за Десислава Кънчева от НУ "Любен Каравелов". Всички участници получиха грамоти за участие и спомен от емоционалния празник.

        В края на тържеството към небето полетяха разноцветни балони – символ на детските мечти и надежди! Община Нова Загора осигури за всички присъстващи малки символични подаръчета – светещи гривнички.

 

Галерия!