Unlimited Web HostingFree Drupal ThemesDeposit PokerFree Drupal Themes

Заслужен успех в Самоков! Честити награди на читалищен театър!

Заслужен успех в Самоков! Честити награди на читалищен театър!

    На 26 октомври 2017 г. Читалищният ни театър взе участие в Национален фестивал на любителските театри. На самоковската сцена на читалище – паметник „Отец Паисий –1859” в рамките на шест дни /23-28.10.2017 г./ над двадесет театрални състава от цялата страна взеха участие в шестото издание на Националния фестивал на любителските театри „Театър без граници”. Независимо от часа на представяне залата бе препълнена с публика, което създаде отлична атмосфера за изява на актьорите. Бяха представени разнообразни по жанр постановки.

      Фестивалът е с конкурсен характер, а жури от специалисти в областта имаше трудната задача да определи кои да бъдат отличени с диплом и статуетка в различните категории. Председател на комисията беше актрисата от Сатиричен театър Добрина Гецова, а членове бяха актьорите Ивайло Аспарухов и Любен Чаталов. На дружелюбната самоковска сцена Читалищен театър игра блестящо и сътвори истинско театрално чудо. Актьорите представиха „Сако от велур“ на Станислав Стратиев – постановка, която много допадна и на публиката, която реагираше бурно по време на представлението, и на журито, което сподели възхищението си от  представянето на актьорите и режисьорските решения на Стефан Делев. Особено впечатление направи играта на Диана Динева в  емблематичната роля на Чиновника. След прекрасните емоции и приятното пътуване, осигурено от Община Нова Загора, ето и равносметката:

Специалната награда за най-добър спектакъл на Община Самоков!
Награда за режисура за Стефан Делев!
Награда за най-добра женска роля за Диана Динева!
Номинация за голямата награда за цялостно представяне на името на "Отец Паисий".
Номинация за сценография.
Номинация за най-добра мъжка роля на Милко Русев.

     Желаем на участниците в Читалищен театър още много заслужени награди и неподправени емоции от досега с публиката и театралното изкуство!