Unlimited Web HostingFree Drupal ThemesDeposit PokerFree Drupal Themes

Есенна Нова Загора посрещна лауреатите на 14 поетичен конкурс „Нова Загора 2018“

Вечер на изкуствата по традиция организираха  Община Нова Загора и НЧ „Д.П.Сивков-1870“ на 1 октомври 2018 г. На този ден  - Празник на две от изкуствата – поезията и музиката, бяха наградени и лауреатите на Четиринадесетия поетичен конкурс „Нова Загора 2018“. В прекрасна обстановка, на фона на творбите на талантливия новозагорски художник Христомир Великов, бяха обявени наградените автори и произведения. Председателят на журито – старозагорската поетеса Мария Донева  и членовете Елена Арабаджиева – секретар на НЧ „Д. П. Сивков - 1870“ и Златина Великова – поетеса, споделиха своите впечатления от участниците и насърчиха присъстващите млади хора в залата да четат поезия и да творят.

Първо място бе присъдено на студента по право Иван Савов от град Силистра и неговото стихотворение „Какво да правим в студентски град през август..”.

Второто място зае Красимира Макавеева - гр. София с творбата си „Прародителка“.

Наградата за трето място бе присъдена на Наум Москов от гр. София и неговата творба „Джем сешън“.

Тази година не бе присъдена традиционната наградата на кмета на Община Нова Загора, която по статут е за новозагорски поет, поради слабото участие на нашите пишещи съграждани.

В Националния поетичен конкурс „Нова Загора 2018” бе присъдена още една  – поощрителната награда от името на г-жа Галя Захариева, народен представител в 44-то Народно събрание. Неин  носител  е Борислав Ганчев от гр. Хисаря за стихотворението „Вреден навик“. За втора поредна година новозагорската поетеса Златина Великова присъди специална награда за най-добро любовно стихотворение на Любка  Славова от град Пловдив.

На финала на вечерта рецитал с любовни стихове изнесоха възпитаници на СУ „Христо Ботев“ с преподавател по литература г-жа  Марияна Пакова. Погледите на всички присъстващи бяха насочени с надежда към Петнадесетото издание на конкурса през идващата 2019 г., защото добрите традиции, трябва да се пазят.

Галерия