Unlimited Web HostingFree Drupal ThemesDeposit PokerFree Drupal Themes

Италия – позната и непозната

На 15.11.2018 г.  от 17:30 часа в театралния салон на НЧ „Д.П.Сивков-1870“ се проведе информационно събитие „Италия-позната и непозната“, организирано от Областна администрация-Сливен, Община Нова Загора и НЧ „Д.П.Сивков-1870“ – Нова Загора,  в рамките на Работна програма за 2018 г. – Комуникационна стратегия на РБ за ЕС. Презентирането на една от европейските държави като част от голямото и разнолико европейско семейство, бе в изпълнение на дейностите за популяризиране на европейското културно многообразие в Област – Сливен. На събитието присъстваха г-жа Димитринка Петкова – зам. областен управител на Област Сливен и г-жа Светла Стоянова – зам. Кмет на Община Нова Загора.

В атрактивното мултимедийно представяне на Италия, съчетано с традиционна италианска музика, бе акцентирано върху пословичната красота и изключителното историческо наследство на европейската държава. В забързаната разходка бяха представени шест от най-атрактивните италиански градове, в съчетание с интересни факти от историята им. Бе отделено заслуженото на класическата италианска музика, като на живо бяха изпълнени „Тема от Паганини“ и  изключително популярната песен от филма „Кръстникът“ – „Говори ми тихо“ от Иван Митев – пианист  от ОШИ „Илия Аврамов“. Потапянето в италианския начин на живот и специфична атмосфера, бе постигнато с малко известни факти от етикета на хранене на италианците и представяне на  традиционната кухня – издигната в категория „произведение на изкуството“. Присъстваха разбира се и любимите напитки на италианците – еспресото и виното.

Последната част на презентацията бе посветена на италианските правила за щастлив живот и извода, че можем да се поучим от тях.

В презентацията бяха вградени и изпълненията на възпитаници от Клас „Поп пеене“ на ОШИ „Илия Аврамов“ на емблематичните италиански песни - „ Ïl cuore” на Нада, „Felishita“ на Албано и Ромина и  песента на Тото Кутуньо „La shate mi cantare”.

Вечерта завърши с дегустация на традиционна италианска кухня.

НЧ ‚Д.П.Сивков-1870“ предоставя безвъзмездно презентацията на всички училища и читалища в Община Нова Загора, които желаят да преживеят една изключително приятна и занимателна виртуална разходка  през „Италия – позната и непозната“, една от най-красивите европейски държави.

Галерия