Unlimited Web HostingFree Drupal ThemesDeposit PokerFree Drupal Themes

Глас на Нова Загора 2019 - Ралица Коларова

     За четиринадесети пореден път в навечерието на един от най-красивите празници –Великден, Нова Загора бе огласена от талантливите си деца, както и гостуващи малки изпълнители от региона. В песенния конкурс тази година се включиха 62 деца в индивидуалната програма и 14 камерни състава. Те бяха разпределени в две категории – популярно и народно пеене и в 4 възрастови групи: предучилищна, до 3 клас, до 7 клас и до 12 клас.

„Светът през моите очи“ – един истински празник на детското творчество и въображение

На 10 май 2018 г. се състоя най-вълнуващото събитие, свързано с детската изложба конкурс „Светът през моите очи“ – откриването на изложба и награждаването на отличените. Традиционно интересът към конкурса  е много голям, факт, който се потвърждава и от участието на  деца творци не само от града ни, но и от страната.

„Глас на Нова Загора 2018“

И тази година Община Нова Загора и ОШИ „Илия Аврамов“ организираха пролетен празник на песента и таланта за новозагорските деца. На 20 април в концертната зала на Школа по изкуствата „Илия Аврамов“ бе даден стартът на музикалното съревнование - Регионалния песенен конкурс „Глас на Нова Загора“2018.

"Светът през моите очи" 2017 - конкурс за рисунка

"Светът през моите очи" се превърна в традиционна изложба. Наградените рисунки са изложени във фоайето на библиотеката, където се проведе и награждаването на отличените деца. Всички получиха грамоти и скромни подаръчета.

Рисунките ще бъдат дарени на библиотеката и ще красят залите ѝ.

"Светът през моите очи" 2016 - конкурс за рисунка

Изложбата на наградените рисунки може да видите във фоайето на библиотеката